Employee advocacy

De meest overtuigende externe communicatie

Geen betere ambassadeurs dan je eigen medewerkers en klanten. Toch blijft de content van marketing of HR vaak ongedeeld. Met employee advocacy gaan we kant-en-klare content aanreiken zodat interne ambassadeurs snel posts kunnen delen met hun netwerk.

Wat kunnen we doen voor jou


Strategie
We beginnen met een analyse en selectie van de ambassadeurs, bepaling van de doelstellingen en een leuke kick-off. Voor elke stap hebben we best practices uitgeschreven.


Integratie en training
We helpen bij de opstart en integratie van de software. We hebben korte trainingen samengesteld voor je ambassadeurs en beheerders.


Content
We maken een contentkalender zodat er met de regelmaat van de klok posts online verschijnen. Ook voor de creatie van die content kan je bij ons terecht.


Monitoring
We meten doorlopend resultaten af tegen de doelstellingen en bepalen samen waar we het plan bijsturen of uitbreiden.

Employee advocacy, onweerstaanbaar knap


Meer leads
Medewerkers zijn trots op wat hun collega’s of zijzelf realiseren. Zo maken ze je mee aantrekkelijk voor potentiële klanten.


Betere retentie
Medewerkers die lovend zijn over hun werkgever, zijn betrokken ambassadeurs. Door hen vooraf te op de hoogte te brengen van je externe communicatie versterk je dat gevoel van trots.


Meer talenten
Medewerkers die graag voor een bedrijf werken, vertellen het graag voort. Via employee advocacy maken je ambassadeurs je bedrijf mee interessant voor potentiële kandidaten.


Meer klanten
Je beste klanten waarmee je een goede relatie hebt, doen ook mee aan je advocacy. Betrek hen er ook bij, vergroot je bereik en je geloofwaardigheid nog meer.

Hoe pakken we het aan?

Waarom kies je voor employee advocacy

De GDPR

Door de GDPR is het belang van ambassadorship nog gestegen. Zonder omkijken suspects aanschrijven mag niet altijd meer. Met employee advocacy krijg je jouw boodschap toch bij je doelpubliek.

Lage instapkost

Employee advocacy is een van de goedkoopste vormen van externe communicatie. Met een beetje content en een kmo-abonnement op Social Seeder kun je van start.

 

Meer controle

Medewerkers delen vandaag al content. Met employee advocacy maak je het hen niet alleen gemakkelijker, je brengt extra structuur in dat proces. Plus, je krijgt meer controle over de social posts van je organisatie.

 

Aan de slag?

Je ziet deze manier van werken wel zitten en je wil volgende maand van start met employee advocacy?

Mijn naam

Mijn e-mailadres

Onderwerp

Bericht

We houden rekening met uw privacy. Om uw aanvraag op te volgen, kunnen we uw gegevens opslaan in onze CRM-software en voegen we u mogelijk toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

Employee advocacy

Medewerkers en de human touch

Geen betere ambassadeurs dan je eigen medewerkers. Maar staat bij nieuwe content iedereen klaar om maximaal te delen met hun netwerk? Mja, dat gebeurt niet echt, hé. Met software voor employee advocacy zorgen we ervoor dat jouw interne ambassadeurs kant-en-klare content voorgeschoteld krijgen en ze maar ‘op het knopje’ moeten klikken om te delen. Mensen hechten meer waarde aan persoonlijke berichten van medewerkers dan aan posts van bedrijfsaccounts. Het belang van the human touch.

Medewerkers zorgen mee voor leads

Medewerkers zijn trots op wat hun collega’s of zijzelf realiseren. We gaan op zoek naar de interne ambassadeurs die jouw succesverhalen maar wat graag met hun eigen netwerk delen. Zonder het op te leggen, helpen we hen om mee te communiceren over jouw merk. Ze worden voor de thema’s die ze zelf kiezen als het ware thought leaders wier mening mensen graag lezen. Zo maken ze je mee aantrekkelijk voor potentiële klanten.

Medewerkers zoeken mee naar witte raven

Medewerkers die graag voor een bedrijf werken, vertellen het graag voort. Op een familiefeest, aan de toog, op een barbecue of op sociale media. Voor dat laatste kun je hen ook wat helpen. Nodig je ambassadeurs regelmatig uit om voor hen relevante content – zoals vacatures – te delen met hun netwerk. Ze worden een stem van het bedrijf die vertelt over wat echt gebeurt. Daarmee maken ze je interessant voor potentiële kandidaten.

Medewerkers blijven langer

Medewerkers die op sociale media de banden met hun werkgever aanhalen, zijn betrokken medewerkers. Door hen vooraf al op de hoogte te stellen van realisaties, versterk je het gevoel van trots en betrokkenheid. Waardoor je talent behoudt.